۲۷ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۱۲

مدیرکل شیلات اردبیل خبر داد؛

ورود کشت و صنعت در پرورش آبزیان

ورود کشت و صنعت در پرورش آبزیان

اردبیل- مدیرکل شیلات استان اردبیل گفت: با آمادگی بنگاه عظیم اقتصادی کشت و صنعت مغان تولید و پرورش آبزیان در این مجموعه اقتصادی آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد الله‌بخش شامگاه چهارشنبه در دیدار معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات کشور در اردبیل اظهار کرد: شیلات استان اردبیل به عنوان استان غیر ساحلی از ظرفیت‌های خوبی در پرورش و فرآوری محصولات متنوع شیلاتی بهره‌مند است که متأسفانه بخش عظیمی از این ظرفیت‌ها نادیده گرفته شده است.

وی تقویت صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و صادرات این محصولات را در استان یادآور شد و تصریح کرد: بهتر است با خروج از غفلت به توسعه آبزی‌پروری و تنوع تولید و عرضه محصولات در این بخش توجه کنیم.

مدیرکل شیلات استان اردبیل گفت: ۲۷ کارگاه پرورش ماهیان زینتی با هدف ایجاد اشتغال خانگی در استان راه‌اندازی شده و امیدواریم از زیرساخت‌های شهرک‌های گلخانه‌ای در توسعه این بخش بیش از گذشته استفاده شود.

الله‌بخش از کلنگ‌زنی اولین کارخانه فرآوری و بسته‌بندی محصولات آبزی‌پروری در رضی خبر داد و افزود: این کارخانه با سرمایه‌گذاری ۲۴ میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد تا فرصت اشتغال مستقیم برای ۱۵ نفر و غیرمستقیم برای ۴۰ نفر در طول ۱.۵ سال آینده فراهم آید.

وی ضرورت راه‌اندازی بازار محصولات آبزی را در استان یادآور شد و خاطرنشان کرد: با همکاری شهرداری و بخش خصوصی و به تناسب ذائقه مردم عرضه آبزیان در این بازار در توسعه و ترویج تغذیه مناسب با ماهی مؤثر خواهد بود که امیدواریم هر چه سریع‌تر این بازار راه‌اندازی شود.

الله‌بخش کمبود اعتبارات ملی و استانی را در کنار خالی بودن عمده پست‌های اداره کل شیلات یادآور شد و اضافه کرد: به رغم داشتن ۵۰۰ مزرعه پرورش ماهی در مسیرهای صعب‌العبور، اداره کل شیلات استان از داشتن یک دستگاه خودروی صحرایی و کمک‌دار محروم است.

وی بیان کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته کمترین اعتبارات جذب اداره کل شیلات استان شده و ما انتظار داریم تا در کنار جذب نیروهای جدید، ۶ شهرستان تعدیل شده استان را نیز دوباره فعال کنیم.

الله‌بخش اجرای ۱۷ پروژه را در قالب سند تحول شیلات و توسعه آبزی‌پروری از حاشیه قزل‌اوزن تا ارس و شهرهای مرزی یادآور شد و اظهار کرد: تعهد اشتغال ما به ۲۵۰ نفر رسیده و در سال‌جاری نیز ۹۰ نفر ثبت اشتغال را شاهد بودیم.

وی استان اردبیل را از استان‌های محروم با جذب کمترین اعتبارات ملی و استانی معرفی کرد و ادامه داد: تفاهمنامه خوبی با شرکت آب منطقه‌ای، بسیج سازندگی و بیمه روستایی و عشایری به امضا رساندیم تا از توانمندی این مجموعه‌ها در توسعه فعالیت‌های شیلات بهره‌مند شویم.

الله‌بخش در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: قرار شد در کنار تأمین سه میلیون قطعه بچه ماهی برای رهاسازی در سدها و منابع آب استان، از اعتبارات ملی ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و استانی نیز پنج میلیارد تومان به اداره کل شیلات استان اختصاص یابد.

وی ورود کشت و صنعت را در پرورش انواع ماهیان به ویژه ۷۰۰ تن خاویاری و شاه میگو یادآور شد و گفت: ظرفیت تولید استان در سال‌های آینده بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تن افزایش خواهد یافت و سعی ما بر این است تا بهترین شرایط را در توسعه آبزی‌پروری فراهم کنیم.

مدیرکل شیلات استان اردبیل افزود: در کنار راه‌اندازی بازار عرضه محصولات آبزی‌پروری و معرفی ارزش غذایی ماهی به هموطنان، با برگزاری جشنواره‌های مختلف و احیای دریاچه نئور می‌توان در حوزه شیلات اقدامات مؤثری را انجام داد.

کد خبر 5566167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha